Menu Sluiten

A . van de Groep en Zonen BV.

Is een modern bedrijf met een rijke geschiedenis. Meer dan 100 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht. Visverkoop was toentertijd de belangrijkste bedrijvigheid. Sindsdien heeft het bedrijf een ware transformatie ondergaan: vandaag de dag produceert het familiebedrijf  groen gas op basis van afval. Onder leiding van de vierde generatie wordt continu geïnnoveerd en verbeterd. 

Innovatie

Om van afval tot duurzame energie te komen, is een complex proces dat om innovatief denken en langetermijninvesteringen vraagt.  

Kwaliteit

We leveren een kwaliteitsproduct. Van afval maken we biogas dat vervolgens wordt opgewaardeerd tot groen gas. Dit gas is van dezelfde kwaliteit als aardgas. 

Ambitie

Onze ambitie is verder te groeien. Zo willen we naar een grotere locatie verhuizen. Dit betekent dat we de productie van groen gas kunnen uitbreiden en onze bijdrage aan de energietransitie groter wordt. 

Wat zijn de productieactiviteiten van A. van de Groep?​
vandegroep13455

Organische afvalverwerking

Het inzamelen en verwerken van afval uit de voedselverwerkingsindustrie. Wanneer er in de productieprocessen voor het maken van voedsel voor menselijke consumptie iets misgaat, is het noodzakelijk om dit afvalmateriaal zo snel mogelijk op te halen. Dit voorkomt bacteriële groei in en rondom de productielijnen. Logistiek is hierbij van groot belang.

Schermafbeelding 2019-05-05 om 17.24.38 1

Diervoeder

Het verwerken van visrestanten: koppen, staarten, graten en restvismateriaal tussen de graten. Bij de keuring wordt dit afval zo veel mogelijk omgezet in voeding voor katten en honden. Visafval dat normaliter geschikt is voor honden- en kattenvoeding, maar bij analyse niet meer aan de eisen voldoet, wordt alsnog gebruikt voor de productie van groen gas.

Groengas : Productie & Leveren.

  • Het verwijderen en verzamelen van de ingewanden van de vis (dit is doorgaans de eerste bewerking van visverwerking) voor omzetting in groen gas. Het materiaal ondergaat hygiënisatie, vergisting en afvalwaterreiniging.
  • Biogas omzetten in groen gas van een gelijke kwaliteit als aardgas met een maximale tolerantie van minder dan 0,3 procent (dat is heel nauwkeurig!).
  • Levering van groen gas (gelijkwaardig aan het Slochteren-gas), gevoed in het 8 bar-gasnet.
  • Realiseren van gereinigde uitstoot. De luchtstromen zijn vrijwel geurvrij en de bioloog & membraanbioreactor-(MBR-)installatie stoot nagenoeg schoon water uit. Daarmee is de milieubelasting minimaal.