Menu Sluiten

Groen gas

 A. van de Groep & Zonen is één van de grootste producenten van groen gas in Nederland. Iedere dag arriveren vrachtwagens met organisch afval op het bedrijventerrein. Dit afval wordt vervolgens in grote installaties verwerkt tot duurzame energie.

Belang van groen gas

De overheid wil dat van de totale hoeveelheid energie die in het jaar 2020 verbruikt wordt meer dan 14 procent afkomstig is uit duurzame bronnen. Toename van de productie en levering van groen gas draagt aanzienlijk bij aan deze doelstelling.

Wat is groen gas?

Groen gas is biogas dat tot aardgaskwaliteit is opgewaardeerd. Omdat groen gas dezelfde eigenschappen heeft als aardgas, hoeven apparaten niet aangepast te worden. Met groen gas kunnen burgers gewoon blijven koken en stoken zoals ze dat gewend zijn.

Veiligheid​

De groen gas-productie van A. van de Groep moet voldoen aan de zeer strenge kwaliteitseisen van netbeheerder Stedin en gastransporteur Gasunie. Het geleverde gas staat onder continue bewaking en controle.

De wereld van het biogas

Ons land is voor zijn energievoorziening voor circa 50% afhankelijk van aardgas. Met de teruglopende gasvoorraad en de problemen rondom de gaswinning, is het niet meer dan logisch dat er nieuwe manieren worden gezocht om duurzame energie op te wekken. Nederlandse huishoudens maken dagelijks gebruik van aardgas om te koken en de woning te verwarmen. Binnen de industrie en land- en tuinbouw is aardgas een belangrijke brandstof. De productie van groen gas biedt daarom uitkomst, aangezien groen gas voor exact dezelfde toepassingen kan worden gebruikt als aardgas.

Wat is groen gas?

Groen gas is een duurzame variant van aardgas. Groen gas wordt gemaakt door biogas te bewerken totdat het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas wordt schoon geproduceerd. Nederlandse huishoudens maken dagelijks gebruik van aardgas om te koken en de woning te verwarmen. Binnen de industrie en land- en tuinbouw is aardgas een belangrijke brandstof. Helaas is de voorraad aardgas niet oneindig. Daarom zoekt Nederland naar duurzame alternatieven voor aardgas. De productie van groen gas biedt uitkomst, aangezien groen gas voor exact dezelfde toepassingen kan worden gebruikt als aardgas.